
ورزش بدنسازی از جمله ورزش هایی می باشد که امروزه در سطح جامعه خصوصا در بین قشر جوان طرفداران بسیاری دارد. باشگاه های زیادی در سطح شهرها به فعالیت می پردازند. استفاده از تجهیزات یکی از ارکان ویژه در این ورزش می باشد که جنبه مهم و حیاتی نیز دارد. در مقاله پیش رو هم به معرفی ورزش بدنسازی پرداخته و هم معرفی لوازم جانبی بدنسازی را ارائه می کنیم.
ورزش بدنسازی چیست؟
بطور دقیق نمی توان تعریفی از ورزش بدنسازی کرد. اما می توان گفت به مجموعه ای از نرمش ها و حرکات تمرینی که با استفاده از تجهیزات گوناگون جهت تقویت و تغییر در ساختار اسکلتی، ماهیچه ها و عضلات بدن می گردد، بدنسازی گفت.
ورزش بدنسازی با ابزارها و روش های مختلفی انجام می گردد که می توان به تجهیزات اصلی و جانبی تقسیم نمود. در ادامه پیرامون این تجهیزات توضیحاتی خواهیم داد.
تجهیزات بدنسازی
همانگونه که گفته شد انجام ورزش بدنسازی نیازمندتجهیزات خاص خود می باشد. به دو بخش تجهیزات اصلی و جانبی تقسیم می شود. ما در این نوشته به بررسی و معرفی لوازم جانبی بدنسازی می پردازیم. برخی از تجهیزات اصلی بدنسازی عبارتند از:
- تردمیل
- دوچرخه ثابت باشگاهی
- نیمکت پرس سینه
- دستگاه قایق داخل سالن
- نیمکت شیب دار بالاسینه
- توپ ورزشی
- استند دمبل با اندازه ها و وزن های مختلف
- هالترهای ثابت
- نیمکت قابل تنظیم
- ترینر کاربردی(دستگاه سیم کش)
- دستگاه لت سیم کش
- دستگاه اسکات
- دمبل های LKEY
- دستگاه جلو پا و پشت پا
- میله المپیک
- نیمکت جلو بازو
- دستگاه اسمیت
- وزنه با روکش پلاستیکی(در اوزان مختلف)
- استند ویژه وزنه های صفحه ای
- دستگاه های چند کاربردی قرقره ای
- کپسول
- دستگاه های هوازی بدنسازی
و دیگر تحهیزات مخصوص ورزش بدنسازی که به ذکر همین چند مورد اکتفا خواهیم نمود.
معرفی لوازم جانبی بدنسازی
در کنار تجهیزات اصلی بدنسازی لوازمی نیز وجود دارند که در بدنسازی به عنوان لوازم جانبی شناخته می شوند. برخی از آنها عبارتند از:
میله بارفیکس دیواری
این میله از جنس فولاد ضدزنگ می باشد. به دو حالت عمودی و افقی بر روی دیوار قابل نصب هستند. میله بارفیکس دیواری تحمل وزن تا یکصد و بیست کیلو گرم را دارد و قابلیت استفاده در منزل و باشگاه خواهد داشت. معرفی لوازم جانبی بدنسازی به ما کمک می کند تا بهتر ورزش کنیم.
استفاده از میله بارفیکس دیواری این ویژگی ها را دارد: تقویت عضلات پشت شانه، بازو و زیربغل، تقویت دست ها و تقویت عضلات سینه و بالاتنه.
میله هالتر نردبانی در معرفی لوازم جانبی بدنسازی
این میله که به نام چکشی یا ترایسپس نیز شناخته می شود ساختاری مستطیل شکل داشته و در دو سایز 90 و 120 سانتی متر عرضه می شود. میله هالتر مستطیلی از جنس استیل بوده که دارای20 بست فلزی برای نگه داشتن صفحه بر روی میله می باشد.
تخته تعادل
این وسیله ورزشی از جنس فایبرگلاس بوده و مناسب برای تقویت عضلات پایین تنه (پاها) می باشد. بیشترین کاربرد این وسیله ورزشی جهت افزایش تعادل بوده و علاوه بربدنسازی در ورزش های دیگری مانند ایروبیک، یوگا توان بخشی و تناسب اندام نیز استفاده می شود. نکته مهم در مورد تخته تعادل استفاده از رویه ضد لغزش با بافت پلاستیک مخصوص می باشد که برای هماهنگی سیستم های عصبی و اندام حرکتی نیز کاربرد دارد.
میله ساعد، لوازم جانبی بدنسازی
از این وسیله در باشگاه برای پرس سینه استفاده می شود و نگهدارنده هالتر می باشد.
طناب بتل روپ
در معرفی لوازم جانبی بدنسازی به طناب بتل روپ می رسیم که در تقویت کلی بدن و افزایش آمادگی جسمانی بسیار موثر می باشد. تمرین با این طناب موجب تقویت دست، شانه ها، تنه، لگن، ران ها و زانوها می شود. طناب بتل رویال در طول12,14,16، 18, و 20 متر تولید می شود. البته در صورت سفارش می توان در طول آن تغییر ایجاد نمود.
کتل بل دسته استیل
این ابزار به عنوان یکی از وزنه های کاربردی که با آن می توان تمامی نرمش ها و تمریناتی که با دمبل و هالتر نمی توانید انجام دهید انجام شود. این وسیله ورزشی در نوع دسته فلزی با روکش پلاستیک فشرده نیز تولید می شود.
معرفی لوازم جانبی بدنسازی و کش مینی لوپ
این کش در عرض های مختلف تولید می شود که مورد مصرف آن برای تقویت عضلات و رباط ها می باشد. علاوه بر استفاده در بدنسازی برای توانبخشی اعضای بدن افراد آسیب دیده نیز مفید می باشد. هنگام استفاده از این کش ها عضله های پشت پاها، کشاله ران، شکم، پهلو، بازوها و شانه ها نیز درگیر می شوند.
میله وزن دار
این میله ها از جنس پلاستیک فشرده می باشند که در وزن های4,6,8,10,12کیلوگرم تولید می شوند. این وسیله ورزشی مدرن بوده و مورد تایید مربیان رسته بدنسازی می باشد. تجهیزات جانبی ورزش بدنسازی دیگری نیز وجود دارند. مانند صفحه هالتر، تخته تعادل چوبی، گیره هالتر خانگی، دسته اورکراس، دسته دو سر نعلی(90 و 129 سانتی متری)، دسته دو سر نعلی روکش دار تسمه گردن و غیزه که به توضیح در همین موارد اکتفا می کنیم.
سخن آخر
معرفی لوازم جانبی بدنسازی به ما کمک می کند تا تمرینات ورزشی بهتری داشته باشیم. اگر قصد تمرین بدنسازی در منزل را دارید در مورد خرید لوازم جانبی حتما قبل از خرید با مربی بدنسازی مشورت نمایید.