
ورزش بدنسازی یکی از رشته های ورزشی است که طرفداران زیادی بین افراد جامعه خصوصا قشر جوان پیدا نموده است. برای انجام تمرینات این ورزش تجهیزاتی مورد نیاز می باشد که برخی ویژه استفاده در تمرینات کلیه رشته های ورزشی و برخی ویژه خود این رشته می باشد. در نوشته پیش رو در مورد غلطک شکم (Ab Roller)، نحوه تمرین با آن و دیگر موارد توضیحاتی خواهیم داد.
غلطک شکم(Ab Roller) چیست؟
همانگونه که گفته شد برای تمرینات بدنسازی تجهیزات گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این وسیله های تمرینی که برای تقویت عضلات شکمی مورد استفاده قرار می گیرد همین غلطک شکمی می باشد. از این وسیله در راستای تکمیل سیر تمرینات بدنسازی و با هدف تقویت و وسعت بخشی به تمرینات شکمی در تمرینات به کار گرفته می شود. نکته مهم و قابل ذکر این است که زمانی که ورزشکار از این وسیله ورزشی در تمرینات خود استفاده می برد موجب آن نیز می گردد که عضلات دیگری همچون بازوها، کمر و گردن نیز درگیر و تقویت شوند.
غلطک شکم در عین سادگی ظاهری در تمرینات مربوط به بدنسازی چنان تاثیر بسزایی دارد که ورزشکاران این رشته را راضی نموده تا از آن برای تقویت عضلات شکمی (تکهSix pack(6 استفاده نمایند.
از نکات دیگر این وسیله به ظاهر ساده ورزشی استفاده از فوم نرم بر روی دسته های آن می باشد که موجب می گردد ورزشکار با استفاده زیاد از آن در تمرینات احساس خستگی و درد در دست ها ننماید. به راحتی مدت های طولانی را ورزش کند.
نحوه انجام حرکت تمرینی با غلطک شکمی( Ab Roller)
حرکت غلطک شکمی که به نام (رول شکم ) نیز شناخته می شود حرکتی تمرینی قدرتی می باشد که افراد در سطوح متوسطی انجام می دهند. عضلات شکم، بازوها و سرشانه ها را چالش کشیده می شوند. نحوه انجام حرکت تمرینی با این وسیله بدین گونه می باشد: توسط هر دو دست در وضعیت زا نوزدن قرار گرفته به طوری که غلطک شکم روبروی شما قرار بگیرد. تمامی وزن شما بر روی دست ها و زانوها متمرکز باشد. سپس به آرامی غلطک را به سمت جلو هدایت نموده و بدن ورزشکار به صورت کاملا کششی قرار گیرد.
در هنگام حرکت کششی عمل دم را انجام دهید و پس از اندکی مکث در این حالت با انجام عمل بازدم به وضعیت اولیه بازگرید. البته لازم به ذکر می باشد که در حالت بازگشت به وضعیت اولیه عضلات شکم را در حالت منقبض نگه دارید و مجددا همین حالت را تکرار کنید.
این حرکت را علاوه بر این که به صورت مستقیم انجام می دهید، به صورت مورب در دو جهت راست و چپ نیز انجام دهید. انجام حرکت های مورب به دو سمت چپ و راست باعث تقویت عضلات بغل شکم می گردد.
مزیت های تمرین با (Ab Roller)
همانگونه که توضیح داده شد چرخ شکم (غلطک شکم) ابزاری کاربردی برای تقویت عضلات شکمی جهت استفاده در باشگاه و منزل می باشد. اگر بخواهیم در مورد مزیت این دستگاه توضیح دهیم بایستی به موارد زیر اشاره شود.

- تقویت عضلات شکمی، بازوها، سرشانه و کمر
- کمک به ساختن شکمی 6تکه(Six pack )
- تاثیر تمرینات و وسعت دهی به آن با غلطک شکم
- تقویت عضلات شکمی، سرشانه و بازوها، کمر و ماهیچه های بغلی
- امکان استفاده برای تمامی سنین چه در باشگاه و چه منزل
- سبکی و قابل حمل بودن و قیمت مناسب در قبال کارایی بالای آن.
انواع غلطک شکم(Ab Roller)
غلطک های شکمی انواع مختلفی دارند که برخی از مدل های آن عبارتند از:
غلطک شکمی ساده
تمرین با این مدل رولر دوبل بسیار راحت می باشد. این غلطک دارای دو عدد چرخ ژله ای است که در دو طرف آن دو دسته با روکش فوم می باشد. تمرین با این مدل برای همه سنین و حتی افراد دارای معلولیت نیز مناسب می باشد. جنس چرخ این غلطک از پلاستیک محکم و نشکن بوده و حلقه های ژله مانند دور این چرخ ها قرار می گیرد. باعث حرکت نرم تر و بدون صدای آن می گردد.
غلطک شکم فنردار
استفاده از مدل غلطک فنردار ضمن داشتن دو دسته نرم در دو طرف که برای راحتی بیشتر روکشی از فوم دارد در حرکت برگشت فنر دستگاه به شما کمک می کند تا به راحتی حرکت برگشتی را انجام دهید. این دستگاه دارای دو چرخ محکم بوده و استفاده از آن در منزل و باشگاه براحتی امکان پذیر می باشد.
غلطک شکم(Ab Roller) کش دار
این دستگاه نیز مانند انواع دیگر آن از دو چرخ در وسط دو دسته با روکش فوم می باشد. برای راحتی بیشتر ورزشکار و نرمی دسته ها از آن استفاده می شود. از ویژگی های این مدل غلطک استفاده از یک جفت کش محکم و خاص مخصوص خود دستگاه می باشد که انجام حرکت را راحت تر می کند. چرخ های آن از لاستیک محکم به قطر 15 سانتی متر و حلقه های ژله ای دور این چرخ ها را گرفته که باعث نرمی و بی صدا بودن حرکت چرخ ها می شود.
سخن آخر
در این نوشته از وب سایت آگرین ما به بررسی غلطک شکم پرداختیم. اگر تمرینات بدنسازی انجام می دهید و یا قصد دارید در منزل تمریناتی جهت تقویت عضلات شکمی انجام دهید بهتر است قبل از خرید تحقیقی در مورد نوع آن انجام دهید. نکته مهم دیگر این که خرید تجهیزات ورزشی بدنسازی را از محلی معتبر خریداری نمایید. آخرین توصیه این که تمرینات را زیر نظر مربی از لحاظ زمان و تعداد حرکت داشته باشید.