سازه کراس فیت چیست؟

سازه کراسفیت

باشگاه های بدنسازی امروزه یکی از ارکان تمرینات و ورزشهای فردی برای آقایان و خانم ها می باشد. تمرینات و ورزش های مربوط به بدنسازی در این باشگاه ها انجام می گردد. با توجه به اهمیت و اصولی بودن ورزش تمرینات نیز دچار تنوع گردیده اند. یکی از سری تمریناتی هایی که امروزه مورد استقبال قرار گرفته کراس فیت می باشد. در نوشته پیش رو ضمن توضیح در مورد ورزش کراس فیت پیرامون سازه یا دستگاه کراس فیت اطلاعات بیشتری در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

تعریف کراس فیت

در تعریف کراس فیت می توان گفت مجموعه تمرینات چند منظوره می باشد که از تحرک بالایی برخوردار است. متشکل از مجموعه نرمش های هوازی و قدرتی می باشد که در مجموع جهت تناسب اندام ورزشکار انجام می گردد. ورزش کراس فیت برای افزایش مقاومت بدنی و افزایش سرعت ورزشکار می باشد. برای انجام تمرینات مربوط به ورزش کراس فیت به تجهیزات مختلف و متعددی نیاز می باشد. اما با توجه به تعداد زیاد تجهیزات و جاگیربودن آنها و خیلی از مواقع کوچک بودن محل مربوط به تمرین سازه هایی چندمنظوره جهت انجام ورزش کراس فیت طراحی و ساخته شده اند. در ادامه در مورد سازه کراس فیت توضیح خواهیم داد.

سازه کراس فیت چیست؟

سازه یا تجهیزات کراس فیت وسیله ای است که چند کور و تمرین را می توان با آن انجام داد. سازه کراس فیت بسته به نوع طراحی و ساخت آن می تواند تعداد زیادی از وسایل مربوط به تمرینات کراسفیت را در خود جای دهد. از لحاظ دیگر تجهیزات کراسفیت را می توان جایگاه مرتبی برای مجموعه ای از تمرینات و حرکات کراس فیت در باشگاه محسوب کرد.

با وجود این که می توان دستگاه های مربوط به تمرینات را به صورت تکی تهیه نمود اما این تجهیزات جای زیادتری را اشغال می نماید. در صورتی که استفاده از سازه کراس فیت جای کمتری را اشغال نموده و امکان استفاده از تجهیزات بیشتری بوجود میاید.

تجهیزات دستگاه کراس فیت

با توجه به طراحی و ساخت،  دستگاه کراس فیت می تواند مجموعه ای از تجهیزات زیر باشد:

  • هالتربار
  • درتی بار
  • خرک
  • نردبان معکوس
  • جای بتل روپ
  • کیسه بوکس
  • جای کش تی آر ایکس
  • امکان افزودن مدیسن تارگت

و دیگر تجهیزات که بستگی به طراحی و نیاز باشگاه دارد.

انواع سازه کراس فیت

سازه کراس فیت بسته به نوع طراحی و ساخت آن می تواند تعداد زیادی از وسایل مربوط به تمرینات کراسفیت را در خود جای دهد. از لحاظ دیگر این سازه  را می توان جایگاهی مطمئن برای تجهیزات مورد لزوم این ورزش به صورت یکجا به حساب آورد. سازه‌های کراس فیت در مدل های مختلفی ساخته می شوند که عبارتند از:

انواع سازه کراس فیت

  • دیواری
  • طولی
  • مدل360
  • مدل(TRX)که به صورت اختصاصی برای تمرینات(TRX) ساخته می شود.

بخش های مختلف دستگاه

بخش های مختلف یک سازه کراس فیت عبارتند از:

خود سازه کراسفیت که جزو سازه مادر حساب می گردد و ابزارها و تجهیزات  مختلفی بر روی آن نصب می شوند. این تجهیزات می تواند شامل

لندماین، استند قرارگیری هالتر ، مانکی باز، نردبان معکوس، پارالل، جای بتل روپ و غیره باشد. برخی می تواند به صورت سفارشی باشد و یا برخی از تجهیزات گفته شده سازه مادر حذف گردد.

پلیت کراس فیت

این قسمت از سازه ویژه تمرینات وزنه برداری بوده با این تفاوت که وزنه های مورد استفاده در وزنه برداری ممکن است شکسته شوند. اما طراحی این وزنه ها به گونه ای است که دارای مقاوت بالایی برای انجام تمرینات می باشند

قسمت روئینگ(قایقرانی)

این بخش از دستگاه کراس فیت ورزش قایقرانی را به صورت کامل برای شما بازسازی می کند. با انجام تمرینات روئینگ تمامی بدن درگیر شده و موجب عضله سازی و تقویت ماهیچه های بدن می گردد‌.

دارحلقه

از دیگر بخش های سازه  می باشد. برای افرادی که قصد فعالیت در رشته ژیمناستیک را دارند مفید فایده می باشد‌‌. دارحلقه باعث تقویت فوق العاده بخش بالاتنه مانند سرشانه و بازوها می گردد. انجام حرکات دارحلقه باعث کالری سوزی زیادی می گردد. اگر علاقه به ژیمناستیک و یا تقویت بالاتنه دارید حتما استفاده از دارحلقه را در برنامه ورزشی خود بگنجانید.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی سازه کراس فیت پرداختیم. اگر قصد تمرین با سازه کراس فیت را دارید حتما زیر نظر مربی این کار را انجام دهید و اگر می خواهید این تمرینات را در خانه انجام دهید قبل از خرید با توجه به تمریناتی که می خواهید انجام دهید با مربی مشورت و اقدام به خرید دستگاه نمائید. تمرینات در خانه نیز بایستی زیر نظر مربی انجام پذیرد.

agrinadmin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + چهار =