یکی از ورزش های قدرتی که دارای قدمتی طولانی نیز می باشد وزنه برداری است. در این ورزش ورزشکار فردی را برای مبارزه روبروی خود نمی بیند. بلکه مبارزه اصلی با فولاد سرد می باشد. وسایل زیادی در تمرینات وزنه برداری مورد استفاده قرار می گیرد که هر کدام به نوبه خود سهم بسزایی در تقویت بدنی و مقاومت ورزشکار به عنوان یک وزنه بردار ایفا می کنند. در مقاله پیش رو به یکی از این ابزارها بنام زنجیر وزنه برداری پرداخته و در مورد آن توضیحاتی خواهیم داد.
ورزش وزنهبرداری
در ساده ترین تعریف می توان گفت وزنه برداری ورزش بلند کردن وزنه های آهنی می باشد که امروزه و در حالت مدرن آن به دو روش یک ضرب و دو ضرب انجام می گردد. وزنه برداری در سال های اخیر هم در بین مردان و هم بانوان رواج یافته که هر کدام قوانین خاص مربوط به خود را دارد.
زنجیر وزنه برداری چیست؟
اکر گذارتان به سالن های بدنسازی افتاده باشد و یا خودتان از ورزشکاران این رشته باشید حتما متوجه شده اید وزش کارانی که هنگام تمرین با هالتر زنجیری در دو طرف وزنه وجود دارد. اما نقش این زنحیر چیست؟ استفاده از زنجیر در تمرینات صفحه وزنه برداری و پاورلفتینگ بسیار به چشم می خورد. اگر بخواهیم وظیفه آن را بدانیم بایستی بگوییم هدف استفاده از آن در تمرینات بوجود آوردن حالت کشش بیشتر در وزنه بردار می گردد. زمانی که زنجیر در دو طرف هالتر اویزان
می گردد مقداری از آن بر روی زمین می ماند. تمرین کننده به هنگام بلند کردن هالتر زنجیر وزنه برداری را نیز بلند می کند که این فرایند موجب می گردد زنجیر بصورت دانه دانه از روی زمین بلند شود. این امر موجب می گردد تا تمرین کننده دانه دانه زنجیر را از زمین بلند کرده و در مدت زمان انجام این تمرین مجبور به بلند کردن وزن بیشتری می شود.
استفاده از زنجیر وزنه برداری چگونه است؟
برای استفاده از زنجیر در تمرینات بایستی مراحل زیر را انجام داد:
- در مرحله اول به دستور و زیر نظر مربی زنجیرها را به دو سمت وزنه متصل می نمایید. البته می توان یک زنجیر را در وسط قرار داد که استفاده از آن منوط به نظر مربی تمرین دهنده می باشد.
- در مرحله دوم ورزشکار پشت وزنه قرار گرفته به گونه ای که درست در وسط میله هالتر باشد. پاها به اندازه عرض شانه باز شده و کف هر دو دست را به سمت داخل به میله بچسپانید. البته اگر مربی صلاح بداند می توان کف یک دست به سمت داخل و دست دیگر به سمت بیرون قرار بگیرد.
- در مرحله سوم پشت میله هالتر قرار بگیرید. سینه را به جلو و به سمت روبرو نگاه کنید. در این حالت به هیچ وجه کمر نبایستی قوس داشته باشد. به پاشنه ما فشار آورده و وزنه را به سمت بالا بکشید. بعد از عبور میله هالتر از زانو آن را به پشت بکشید. البته دراین زنان کتف ها بایستی به سمت هم فشرده شوند.
- در آخرین مرحله نیز میله هالتر را به سمت پایین آورده و به آرامی بر روی زمین قرار دهید.
نکته مهم این که هنگام باند کردن وزنه چون زنجیر وزنه برداری دانه دانه اضافه می شوند در طول مدت بلند کردن وزنه سنگین تر شده و فشار بیشتری را باید تحمل کنید.
فواید استفاده از زنجیر وزنه برداری
این فواید عبارتند از:
- تاثیر مستقیم در تحریک رشد عضلانی ورزشکار خواهد داشت.
- تاثیر در کالری و چربی سوزی بیشتر
- استفاده از زنجیر وزنه برداری موجب می شود تا فیبرهای عضلانی انقباض بیشتری یافته که موجب تسریع و قوی تر شدن عضله ها می گردد.
- با توجه به ضخامت نوع زنجیرها برای تمرینات طبق نظر مربی می توان نوع و وزن زنحیر را انتخاب نمود.
- با توجه به زنجیر وار بودن هنگام بلند کردن اضافه وزن مرحله ای و کم کم بوده و بدن ورزشکار به آرامی با وزنه مطابقت خواهد نمود.
- توازن بهتر وزنه هنگام بلند کردن
- استفاده از زنجیر وزنه برداری در تمرینات ورزش های دیگر خصوصا بدنسازی
- سوزاندن کالری و چربی بیشتر
و دیگر موارد.
سخن آخر
نکته قابل ذکر در مورد زنجیر وزنه برداری این است که از این زنجیر در تمرینات بدنسازی نیز استفاده می گردد. از جمله استفاده در حرکات تمرینی پرس سینه و حرکت اسکوات در بدنسازی که بجای وزنه از زنجیر استفاده می گردد. البته بایستی یادآور شویم که کلیه تمرینات، مقدار وزنه و نوع زنجیر، تعداد مرتبه هایی که از این نوع تمرین استفاده می گردد تماما بایستی زیر نظر مربی باشد و به هیچ وحه نبایستی خودسرانه نسبت به این تمرین و یا هر تمرین دیگر اقدام نمود. کارشناسان ورزشی آگرین این افتخار را دارند که در جهت راهنمایی شما عزیزان از هیچ کوششی دریغ نکرده و اگر نیازی به خرید زنجیر و خرید تجهیزات باشگاهی دیگر را دارید با کمال افتخار در خدمت شما باشند.